HANNIBALISM

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2007

“ 13 τραγούδια που μπορεί να γράψει μία γυναίκα για να τρομάξει έναν άνδρα”



Και όταν λέω να τρομάξει ένας άντρας, εννοώ το εξής:
Έρχεται η στιγμή που η γυναίκα αποφασίζει να εκφράσει την αγάπη της μέσα από ένα cd, το οποίο θα περιέχει τα αγαπημένα της κομμάτια. Αρχίζει λοιπόν και το γράφει (πιστεύει ότι μετά από ένα χρόνο ακόμα, ο αγαπημένος της θα την αγαπάει το ίδιο, κάτι που δεν ισχύει από την πλευρά του)…
Ακούει τα παρακάτω κομμάτια ο ζουζουνίνος της και φρικάρει!
(κάποια από τα παρακάτω τραγούδια δεν παύουν να είναι από τα αγαπημένα μου…respect!)





BEATLES we can work it out
Δεν πρόκειται να χωρίσετε ποτέ! Σας δίνω μια ελπίδα, γιατί και οι Beatles διαλύθηκαν… (φαντάσου ότι έβγαζαν και χρήματα από τη σχέση τους!)

PERCY SLEDGE when a man loves a woman
Ένα άκρως απειλητικό τραγούδι! Κανένας άντρας δεν μπορεί να παρατήσει τους φίλους του για μια γυναίκα, να κοιμάται στη βροχή, να κάνει γυμνός κατακόρυφο για να γελάσει εκείνη, να βάζει κρέμες ενυδάτωσης στα χεράκια του κτλ. Έτσι, άμα στο έγραψε, θέλει να σου πει ότι δεν υπάρχει μόνο το στήθος της αλλά και η καρδούλα της στα αριστερά της!

THE SHIRELLES will you still love me tomorrow
Λογικό να τρομοκρατηθείς! Έχεις να κάνεις με μια κοπέλα γεμάτη ανασφάλειες που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να σε παντρευτεί! Sorry, δεν μπορώ να κάνω κάτι!

AYO down on my knees
Ένα κομμάτι που θα μπορούσε να ερμηνευτεί κάλλιστα και από άνδρα. Γιατί το φοβούνται? Διότι αυτό το σπαρακτικό ύφος, υποδηλώνει ότι τα βράδια θα σε παίρνουν κλαίγοντας και θα σε παρακαλάνε να τα ξαναβρείτε! Και όταν θα τους το κλείνεις, θα χτυπάνε με τα μανίας το κουδούνι σου! Και αν βρεις ένα πακέτο, γεμάτο καρδούλες, έξω από το σπίτι σου, μην το ανοίξεις! Θα ΄ναι πιθανώς το κουφάρι της συχωρεμένης γάτας σου!

MINNIE RIPERTON lovin’ you
Είμαι σίγουρη πως θα σε φοβίσουν τα πουλάκια που συνοδεύουν το τραγούδι. Αυτό που θα πρέπει να σε τρομοκρατήσει, είναι ότι τα έχεις με μια γυναίκα που μπεμπεκίζει και σου κάνει συνέχεια δώρα γλειφιτζούρια-κοκοράκια. Βάφει συνέχεια τα νύχια της ροζ και οι φίλοι σου την κοροϊδεύουν. Αν ανακαλύψεις ότι σου αρέσει αυτή η κατάσταση, είναι το κατάλληλο κομμάτι για σένα.

WHITNEY HOUSTON I will always love you
Χωρίς σχόλιο… Μιλάνε οι στίχοι!

LUZ un aňo de amor
Γενικά όλα τα ισπανόφωνα κομμάτια τρομάζουν τους άντρες! Κάτι η γλώσσα, κάτι ο Almodovar, κάτι η γυναικεία αλληλεγγύη, κάτι η Simon de B., κάτι ο φεμινισμός, κάτι η τρίχα στη μασχάλη…

LELAND PALMER after you’ ve gone
Είναι από την ταινία “All that Jazz” και το θέμα του πραγματεύεται την εκδίκηση του ενδεχόμενου χωρισμού! Κοινώς αν με χωρίσεις, θα υποφέρεις-θα κλαις- θα πονάς- θα πάθεις κατάθλιψη- θα μετανιώσεις- θα γεράσεις μόνος- δεν θα σου ξανασηκωθεί- θα πεθάνεις-……… spooky?

JAMES BLUNT you’re beautiful
Απευθύνεται κυρίως σε άντρες που μειονεκτούν από ομορφιά! Στο φωνάζει: “you’re beautiful!”. Παραπέμπει στο “Με λένε Σούζι και είμαι καλά!” Με λίγα λόγια σε θέλει για το χιούμορ σου. Και μόνο. Η άλλη εκδοχή είναι να είσαι πανέμορφος και το συγκεκριμένο τραγούδι, ο ύμνος στο μικρό βωμό που έχει κάτω από το κρεβάτι γεμάτο από φωτογραφίες σου…

MERILYN MONROE diamonds are a girl’s best friend
Εκεί την πάτησες! Σου έγραψε αυτό το κομμάτι για ένα και μόνο λόγο: είσαι τσιφούτης! Αλλά αν δεν είσαι, τα λουλούδια που της πάς
δυστυχώς δεν είναι αρκετά!

ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ στο πλάι σου
Το μεγαλύτερο δράμα για έναν άνδρα! Η κοπέλα του να είναι νταρκοελληνικοροκού και να του γράψει αυτό το τραγούδι! Μια που το ακούς, μια που θέλεις να την χωρίσεις από το τηλέφωνο!

ΠΥΞ ΛΑΞ το σ’αγαπώ
Εδώ είμαστε! Σίγουρα θα είναι κοριτσάκι 15 χρονών(που φαίνεται 19, αλλά δεν ρώτησες ποτέ ηλικία) και εσύ τουλάχιστον 25! Λογικό είναι να μπλεχτείς! Και κυρίως να τρομάξεις! Διότι μόνο τα κοριτσάκια στην εφηβεία (όπως και εγώ άλλωστε!) βλέπουν τον Πλιάτσικα ως Θεό του Έρωτα να τους τραγουδάει και να πετάνε ξέφρενα τα μπλουζάκια τους στον αέρα! Κάτι που τα αγοράκια ερμηνεύουν ως σεξουαλικό κάλεσμα, αλλά στη πραγματικότητα τα κοριτσάκια βιώνουν τον στίχο!

ΖΑΜΠΕΤΑΣ που΄σαι Θανάση
Απευθύνεται σε κοπέλες που τους αρέσει, όταν χωρίζουν, να βγαίνουν με φίλες τους στα ρεμπετάδικα, να πίνουν και να χορεύουν άγαρμπα ζεϊμπέκικο με φαρδιές ζώνες! Προς το παρόν, κανένα πρόβλημα! Βέβαια, να αρχίσεις να φρικάρεις αν σε λένε Γιάννη!
(photo by flickr.com-bettygrable)

2 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Apolaustika Katapliktiko Caroline:)

27 Φεβρουαρίου, 2007 11:35  
Anonymous Ανώνυμος said...

wraia epilogi tragoydiwn alla giati den anafereis kai ton Brian Adams? aytos mas tromazei!

28 Φεβρουαρίου, 2007 19:42  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home